• Oracle Teknik Danıșmanlık Hizmetleri
  • Uzaktan veya yerinde destek
  • Müşteri memnuniyeti odaklı

HABERLER

  • Oracle İş Zekası 12 C, Yeni Nesil Görsel Raporlama Çözümleri 06/01/2016

  • Oracle, kurumsal analitik raporlama platformunda her tür veriyi harmanlamanın ve görsel olarak analiz etmeyi, yepyeni bir deneyimle sunacak şekilde tasarlanmış “Oracle İş Zekası 12 c” (BI 12 c) ürününün kullanıma sunulduğunu duyurdu. Oracle’ın analitik ürünü olan “Oracle (BI 12 c) “, büyük, orta ve küçük ölçekli kurumlara, ister ofiste olsunlar isterse de hareket halinde bulunuyor olsunlar, self-servis uygulamalar için tek bir platformdan faydalanabilme, görsel veri keşfi ve zorlu iş analizlerine kolayca ulaşabilme imkanı sağlıyor.

    Günümüzün analitik uygulamaları, kuruluşları iş analizlerinde çeviklik ve kurumsal ölçeklenebilme arasında zorlu bir seçim yapmaya zorluyor: Masaüstü çözümler hızlı görsel analitikler sunarken, kullanıcının yönettiği veya depatmanlara ait verilerle sınırlı kalıyor; klasik iş zekası çözümleri ise BT tarafından yönetilen verilerde tüm kurum için ölçeklenebilir performans sunarken hızlı ve çevik self servis uygulamalardan ve değere dönüşme süresinden ödün veriyor.

    Land O’Lakes’de iş zekası çözümleri mimarı olan Arvinder Singh, “Oracle Business Intelligence 12 c Beta programında gördüklerimizden oldukça etkilendik,”. “Verilerin birlikte kullanılması işletme için büyük kazanç sağlıyor; Excel verilerini yükleyip sonuçları da analizleri hızlıca yapabilmeleri ve verileri görselleştirebilmeleri için var olan OBI verileriyle birleştirebilmeleri sayesinde kullanıcılar çok teknik detaylara dalmadan anlamlı ve çok yönlü kontrol panellerini hızlıca oluşturabiliyorlar.”

    “Oracle BI 12 c” deki yenilikler sayesinde kurumlar aşağıdaki birçok avantaja da sahip oluyorlar:

    *Veri görselleştirmenin entegrasyonu ve self-servis verilerinin aynı üründe ve arayüzlerde, kurumsal analitik özellikleriyle harmanlanması sayesinde müşteriler, self-servis çevikliği ve BT’nin sunduğu yönetim güvenilirliği ile en iyiye erişebiliyor.

    *Sezgisel analitik uygulamalar sayesinde, kullanıcılar soruları yazarak veya soru şeklinde, mikrofondan “sözlü olarak” ileterek, yanıtları görseller halinde alabiliyor ve bu da analitik uygulamaların kuruluş çapında yaygın olarak benimsenmesini sağlıyor.

    *Sistem kaynaklarından en iyi şekilde faydalanabilmek için uygulanan, optimize edilmiş In-Memory çalışma özelliği ile kişisel, departmanlar için ve işletmeye ait kaynaklardan ve Büyük Veri kaynaklarından alınan çok daha fazla miktardaki veri üzerinde çok daha hızlı analizler yapılabiliyor.

    *Basitleştirilmiş yönetim ve kolay ve verimli hale getirilmiş yükseltme süreci ile sahip olma maliyeti çok daha düşürülebiliyor.

    Oracle’da İş Analitiğinden Sorumlu Grup Başkan Yardımcısı Hari Sankar; “Müşterilerimiz, günümüz iş dünyasının hızında ve bilgili kararlar vermek için ölçek ve güvenilirlikten ödün vermeyen ve aynı zamanda da kullanıcılara görsel analitikler sunan bir analitik platformun gerekliliğinin farkında,” olduğunu belirtiyor. “Oracle BI 12 c , zengin görsel analitikler ve olağanüstü performansın, basitleştirilmiş yönetim ve idareye dek müşterilerin ihtiyaç duyduğu herşeyi içeren, yeni nesil, görsel bir analitik platform sunuyor.”

  • Oracle, Mobil Güvenliği Kimlik Ve Erişim Yönetimi Platformuna Entegre Etti. 02/01/2016

  • Oracle, kullanımı kolay tek bir ara yüz kanalıyla kuruluşların mobil, bulut ve şirket bünyesindeki uygulamalara erişimi güvenli bir şekilde yönetmelerini sağlayan “Oracle Kimlik Yönetimine” dair önemli güncellemeleri açıkladı. Kurumsal BT mimari yapıları daha karmaşık bir hale gelirken artan güvenlik riskleri ve artan sayıdaki cihaz üzerinden çok çeşitli uygulamalara sorunsuz ve güvenilir erişim sağlamak konusunda kuruluşlar artan baskı altında kalıyor. “Oracle Kimlik Yönetimi 11gR2 Patchset 3” ün güncel versiyonu Oracle Kimlik Yönetimi katmanları ile Kurumsal Mobilite Yönetimini entegre ederek bu sürecin basitleştirilmesine ve düzenlenmesine olanak sağlıyor. Bu entegrasyon; mobil güvenlik, kimlik yönetimi ve uyumluluğu tek bir konsolide platform içerisinde birleştiriyor.

    Oracle Kimlik Yönetimine mobil yönetimin entegrasyonu ile, kuruluşlar mobil cihaz yönetimi, mobil uygulama yönetimi, mobil içerik yönetimi ve mobil kimlik gibi özelliklere sahip mobil işgücü elde edebiliyor ve güvenliğini sağlayabiliyor. Oracle ileri seviye SSO ve içerik doğrulaması çözümleri ile güvenlik alanınd üstün başarısını devam ettiriyor. Buna ilave olarak, güncellenmiş Oracle Kimlik Yönetimi, çalışanlar için oturum açma deneyimini geliştiren ve yardım masası çağrılarını azaltan, son kullanıcının sistem ile etkileşimini basitleştiren geliştirilmiş bir kullanıcı ara yüzü sunuyor. “Oracle Kimlik Yönetimi 1gR2 Patchset 3” ün en son sürümü ile Oracle kuruluşlara en gelişmiş ve en kapsamlı kimlik yönetim platformunu sunuyor. Böylelikle kuruluşlar değerli şirket bilgilerinin güvende tutulmasını sağlarken, bulut üzerinde ve mobil uygulamalarda tüm potansiyelin kullanımına olanak veriyor.

    Platformu daha da geliştirmek amacıyla, Oracle ayrıca görevler ayrılığı ve tam yaşam döngüsü yönetimi özellikleri gibi, müşterilerin denetim uygunluğuna kolay bir şekilde ulaşmalarına olanak sağlayan yeni kimlik yönetim özelliklerini geliştirdi. Bu yeni yönetim fonksiyonlarını kimlik yönetimi platformuna dâhil ederek, Oracle kuruluşların yönetim, dağıtım ve sistemin uzun dönem bakım maliyetlerini azaltmalarına olanak sağlıyor.

    Oracle, Ürün yönetimi, Kıdemli direktörü, Jim Taylor “Bulut, sosyal ve mobil teknolojiler gibi dijital teknolojiler işletmelerde standart hale geliyor ve artarak daha karmaşık bir hal alan bir dizi yeni güvenlik sorunu yaratıyor” diyor. Taylor, açıklamasını şöyle sürdürüyor: “ Kuruluşların bu sorunları verimli bir şekilde ele almalarına yardımcı olmak amacıyla, Oracle Kimlik Yönetiminin en güncel sürümü, mobil güvenlik ve kimlik yönetimi önerilerimizi tek bir konsolide kod tabanlı, kullanıcı ara yüzü, şirket kuralları araçları ve iş akışına entegre ediyor. Bu entegrasyon kuruluşların oldukça katı olan düzenleme, uyumluluk ve güvenlik taleplerini maliyet etkin bir şekilde karşılamalarına yardımcı oluyor.”

  • Oracle, Türkiye eğitim sistemini buluta taşıyor. 21/10/2015

  • 90'lı yılların ortasından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı için ürün ve çözüm sunan Oracle, Fatih Projesi kapsamında öğrenimin dijitalleşmesi için destek veriyor.

    Türkiye’de eğitim ve eğitim altyapısının dijital ortama taşınması noktasında uzun yıllardır ürün ve çözüm sunan Oracle, çalışmaları süren Fatih Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın bulut ortamına çalışmalarını sürdürmesi için de destek veriyor. Oracle’ın yaptığı çalışmaları Oracle Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Cem Şatana ile konuştuk.

    Milli Eğitim Bakanlığı ile 1990’lı yılların ortasından bu yana pek çok çalışmaya imza attıklarını ifade eden Şatana, 2000’li yılların başlarında gerçekleşen okullara bilgisayar laboratuvarları kurulması noktasında da Oracle ürünleri ile destek olduklarını ifade ediyor.

    Yıllar içinde E-Okul sistemini altyapısı gibi önemli projelerde de Milli Eğitim Bakanlığı’yla birlikte çalıştıklarını söyleyen Şatana, bu çalışmalar kapsamında son olarak Fatih Projesi’nde eğitim içeriklerinin dijitalleştirilmesi noktasında da önemli bir rol üstlendiklerini dile getiriyor. Bu kapsamda hem donanım hem de yazılım ürünleri tedariği gerçekleştirdiklerini belirten Cem Şatana, son projelerinin ise Büyük Veri ve analitik alanında olduğunu söylüyor.

    Öğrencilere yeteneklerine göre kişiselleştirilmiş eğitim Gerçekleştirdikleri projeyle, öğrencilere dağıtılan tabletler ile akıllı tahtalar üzerinde hangi konulara daha çok tıklandığı ve ilgi gördüğünün tespit edilebildiğini söyleyen Şatana, sundukları analitik çözümlerle bu ayrımın il, coğrafi bölge ve cinsiyetlere göre farklı kırılımlarda analiz edilebildiğinin altını çiziyor. Şatana, bu sayede Milli Eğitim Bakanlığı’nın elde ettiği raporlarla eğitimdeki uçurumun kapatılabilmesine yönelik politikalar geliştireceğine vurgu yapıyor.

    Her öğrenciye programcılık eğitimi Mayıs ayında Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte duyurusunu gerçekleştirdikleri ALICE projesi hakkında da bilgi veren Oracle Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Cem Şatana, Carnegie Mellon ile beraber geliştirdikleri bu program kapsamında ilköğretimde 6-9 yaş arası çocukların kod yazma yeteneklerinin geliştirildiğini söylüyor. Şu an Ankara’daki bazı okullarda pilot uygulamaların başladığını söyleyen Şatana, Java öğrenmeyi sağlayan uygulamanın Türkçeleştirilmesinin tamamlandığını belirtirken, yakında müfredatın içine de gireceğini kaydediyor.

  • Oracle Yeni Sürümler İle Firmaların Müşteri İlişkilerine Güç Katıyor! 10/10/2015
  • Oracle, Kuruluşların Müşteri Deneyimlerini "Oracle Service Cloud" ve "Oracle Social Cloud"un En Son Sürümleri ile Güçlendirmelerine Destek Oluyor.

    Markaların sosyal kanallarını güçlendirmelerini, toplulukların müşteri iletişimlerini ve işletme anlayışlarını geliştirmelerini sağlıyor.

    Oracle, kuruluşların daha iyi müşteri deneyimleri sağlamalarına ve daha bilinçli iş kararları vermelerine yardımcı olan “Oracle Service Cloud” ve “Oracle Social Cloud” ürünlerine yeni fonksiyonel hizmetler ekledi. Yeni fonksiyonlar, markaların sosyal ilişkileri ve işletme anlayışlarını geliştirmeleri için, yeni bir topluluk “self-service” çözümü ve özel veri kaynakları için genişletilmiş sosyal dinleme ve analitik yetenekleri içeriyor.

    Bugün her üç müşteriden birinden fazlası markalarla telefon veya e-posta yerine sosyal kanallar aracılığıyla iletişim kurmayı tercih ediyor (Nielsen) ve sosyal ile geleneksel kanallar arasındaki ayrım giderek aşınıyor. Bu giderek genişleyen çok çeşitli geleneksel ve dijital kanallar içerisinde muhtemel olan en iyi müşteri deneyimini sunmak amacıyla, müşteri ilişkileri kuruluşları, Twitter, Facebook, müşteri toplulukları ya da diğer sosyal ağlar üzerinde müşteriler ne zaman ve nerede isterse pozitif ve birleşik bir deneyim sunmalıdır. Bu kanallar arasından birleşik ve modern bir müşteri deneyimi elde etme yoluyla kuruluşlar rekabetçi bir avantaj sağlıyor.

    “Oracle Service Cloud” un son sürümü, ana çok kanallı web deneyimi içerisine doğrudan topluluk fonksiyonelliği getiren web “self service”e ilişkin yeni bir yaklaşım olan “Topluluk Self Service”i içeriyor. “Oracle Service Cloud” bugün kuruluşların hizmet operasyonlarını geliştirmek için müşteri bilgisini güçlendiren web hizmeti ile topluluk etkileşimleri arasında sorunsuz bir deneyim sunmalarını sağlıyor. Bundan böyle müşterilerin tek bir deneyim içerisinde hem resmi (bilgi temelli) hem resmi olmayan (topluluk cevapları) bilgiler ile keşfetme ve etkileşim içinde olmaları yerine bir cevap bulmak için “self service” ve topluluk sitelerinde ayrı ayrı gezinmelerine gerek kalmıyor. Bu kuruluşların müşteri deneyimlerini kolaylaştırmalarına ve müşterilerin iletişim merkezlerine olan genel taleplerini azaltarak verimliliği artırırken aradıkları bir cevabı hızlıca bulmalarına yardımcı oluyor.

    Gartner’ın araştırması Eş düzey Topluluklarda yatırımın destek maliyetlerini azalttığını ve elde edilen karı artırdığını gösteriyor. Aslında, Aralık 2014 tarihli bir araştırma notu olan “Müşteri Hizmetlerinde Şimdi Harekete Geçen Dokuz CRM Projesine” göre Gartner, Başkan Yardımcısı Seçkin Analist Michael Maoz “Bu alanda başarılı olan Gartner müşterileri hala eş düzey toplulukların tanıtımı sonrasında destek çağrılarının oluşturulmasında ortalama % 20’ lik bir indirim görüyor” diyor. “Müşteriler diğer işletme getirilerini de görüyor. Topluluk temelli desteğe olanak sağlayarak, bu durumlardan birkaçında daha fazla gelir elde eden müşteriler yeni satış fırsatlarını keşfetme ve mevcut müşteri memnuniyetini artırma şansına sahip oldular.”

    Oracle sosyal ilişkilerin ve anlayışların gücünü artırma konusunda kuruluşlara güç sağlayan “Oracle Social Cloud” ve “Oracle Service Cloud” arasında yeni iş akış becerileri de getiriyor. Bugün ticari kullanıcılar “Oracle Social Cloud” tarafından “Oracle Service Cloud” için doğrudan tanımlanmış bildirimler veya olaylardan oluşan içeriksel özellikler ve notlar ekleyebiliyor. Daha fazla müşteri bilgisi ve içeriği sağlayarak, kuruluşlar hizmet kalitesini geliştirebiliyor. Bir müşteriye ilişkin artan anlayış, ticari kullanıcıların sosyal bildirimleri doğru bir şekilde en yetenekli temsilcilere konuya göre yönlendirmelerini ve sosyal bildirimler uygun temsilcilerle hızlı bir şekilde paylaşıldığından çözüm zamanını geliştirmelerini sağlayarak verimliliği arttırıyor.

    “Oracle Social Cloud” ile “Oracle Service Cloud” arasındaki gelişen bağlantı, yeni “Topluluk Self-Service” becerisi, araştırma verisi ile sohbet ve arama logları gibi işletmeye özel veri kaynaklarına genişletilmiş sosyal dinleme ve analiz olanağı sunuyor. Kuruluşlar artık yapılandırılmamış veriyi dinleyebilir ve analiz edebilir, koşullar, temalar, düşünceler ve müşteri ölçüleri ile anlayışlar geliştirebiliyor ve “Oracle Social Cloud Relationship Management” gösterge panelinde özel ve genel bilgileri yan yana görüntüleyebiliyor.

    Oracle, Ürün Geliştirme, Grup başkan yardımcısı David Vap, “Bugünün aşırı rekabetçi iş çevresi içerisinde, müşterilerin ifade ettiklerini anlamak ister kamuya açık sosyal ağlarda topluluklar içerisinde, ister birebir iletişim merkezlerinde olsun fevkalade deneyimler kazanılması konusunda hayati önem taşıyor” diyor. “Oracle Service Cloud” ve “Oracle Social Cloud” güncellemeleri, işletmelerin sosyal konuşmaları dinlemelerine, belirlemelerine ve takip etmelerine yardımcı olmanın yanı sıra müşterilerin marka elçilerinin sadık bir grubu haline gelmelerini teşvik ederek müşterilerin aradıkları cevaplara hızlı ve etkili bir şekilde karşılık vermelerini sağlıyor.”